top of page

Zrakoplovna kompanija KLM nastavlja letove prema planu nakon jučerašnjih poteškoća

Sukladno priopćenju nizozemske aviokompanije, KLM je danas nastavio s letovima prema planu. Naime, krajem jučerašnjeg dana KLM je donio odluku kako neće prevoziti putnike u Amsterdam iz europskih stanica, a sve kako bi se osiguralo da što više putnika koji su se zaglavili u subotu može otputovati iz Schiphola, čime bi se KLM-u omogućilo da obavi što više letova prema rasporedu u nedjelju.

Tekst priopćenja nizozemskog avioprijevoznika donosimo u nastavku:


"KLM je danas nastavio letove prema planu. Putnici su od jutros ponovno mogli putovati u Amsterdam i preko njega s europskih odredišta. KLM očekuje da će moći obavljati redovne letove do kraja dana i ne očekuje da će morati poduzeti nikakve dodatne mjere. Međutim, zastoji u Schipholu i grmljavinska nevremena predviđena za kraj dana mogu dovesti do nekih kašnjenja ili poremećaja.


KLM želi naglasiti da je njegova primarna briga sigurno prevesti putnike do njihovih odredišta. Prvi putnici koji su ostali zaglavljeni u subotu krenuli s u i iz Schiphola, a KLM daje sve od sebe da ponovno rezervira letove za druge putnike koji zbog ovih nepredviđenih okolnosti nisu uspjeli stići na svoje odredište. KLM čini sve kako bi ovi putnici što prije stigli do svojih odredišta.

Kako bi osigurao sigurne i izvodljive operacije u Schipholu, KLM je, nažalost, krajem subote bio primoran donijeti odluku da neće letjeti novim putnicima u Amsterdam s europskih postaja. Ova odluka donesena je kako bi se osiguralo da što više putnika koji su se zaglavili u subotu može otputovati iz Schiphola, čime bi se KLM-u omogućilo da obavi što više letova prema rasporedu u nedjelju.


KLM se još jednom želi ispričati za situaciju koja je nastala u subotu, kada se KLM suočio s nepredviđenim i hitnim okolnostima koje su izvan naše kontrole (nepovoljni vremenski uvjeti i smanjen kapacitet staze, zbog održavanja piste od strane Schiphola), te smo morali obustaviti putničke letove s europskih odredišta za Amsterdam. Razumijemo utjecaj koji je to imalo na naše putnike.


Kao odgovor na situaciju u Schipholu, KLM je već smanjio vlastite kapacitete prije ovog vikenda. Međutim, nepovoljni vjetrovi u kombinaciji s održavanjem uzletno-sletne staze naveli su kontrolu zračnog prometa u Schipholu da dodatno smanji kapacitet. To je značilo da je mnogo manje zrakoplova moglo sletjeti u Amsterdam ili poletjeti. To je dovelo do kašnjenja ili čak otkazivanja velikog broja KLM letova u subotu. Broj putnika koji zbog ovih vanjskih čimbenika nisu mogli krenuti iz Schiphola je posljedično naglo porastao."

bottom of page