top of page

Zrakoplov za Split primio prijetnju bombom, proglašen emergency

Zrakoplov češke aviokompanije, Smartwings, na današnjem je letu iz Praga za Split zaprimio prijetnju eksplozivnom napravom. Posada je zatim odaslala poseban "emergency" kod što je i zabilježila aplikacija za praćenje letova, FlightRadar24.

Zrakoplov tipa B737-700 registarske oznake OK-SWW na redovnoj liniji iz Praga za Split danas je, ubrzo nakon ulaska u zračni prostor Republike Hrvatske, proglasio general emergency (kod 7700).


Splitska je zračna luka potvrdila kako se radi o prijetnji eksplozivnom napravom na navedenom letu. Zrakoplov je bez problema sletio u Zračnu luku Split u 13 sati i 52 minute, nakon 80 minuta leta iz Praga.

Po slijetanju u splitsku zračnu luku pokrenuta je emergency procedura koja se primjenjuje u ovakvim situacijama. MUP je na svojim službenim stranicama objavio kako se postupa u skladu s procedurama u ovakvim situacijama, zrakoplov je izdvojen na stajanci splitske zračne luke te su svi putnici sigurno napustili zrakoplov.


Nakon provjere kabine i putnika utvrđeno je kako eksplozivne naprave nema, no trenutno je u tijeku pregled putničke prtljage.


Očekuje se da će MUP objaviti priopćenje nakon što pregled zrakoplova i prtljage bude završen.

Let Prag - Split u trenutku proglašenja izvanrednog stanja bio je iznad Udbine

Zrakoplov je proglasio izvanredno stanje na letu u 13 sati i 30 minuta, a po slijetanju u Split promet se nastavio odvijati bez poteškoća.

bottom of page