top of page

Zrakoplov airBaltica otklizao s piste u Rigi

Latvijski nacionalni avioprijevoznik, airBaltic, jučer je, 03. prosinca, doslovno otklizao s piste na slijetanju u zračnu luku u Rigi!

Na letu broj BT102 airBaltica iz Stockholma za Rigu, jučer je, 03. prosinca, došlo do nezgode po slijetanju u zračnu luku u Rigi. Zrakoplov tipa A220-300 registarske oznake YL-CSE, star četiri godine, nakon 49 minuta rutinskog leta sletio je u zračnu luku u Rigi s ukupno 44 putnika u kojoj je u tom trenutku bila snažna mećava.

Zrakoplov je na slijetanju pri smanjenju brzine otklizao s uzletno - sletne staze. Ozlijeđenih nije bilo, a svih 44 putnika sigurno je prevezeno u putnički terminal. Zrakoplov je uspješno odvučen u hangar na pregled.


Martin Gauss, izvršni direktor airBaltica: “Provest ćemo temeljitu istragu incidenta i u ime airBaltica zahvaljujem svim uključenim službama na njihovoj profesionalnoj i brzoj reakciji.”

Zračna luka u Rigi ostala je zatvorena do danas do 6 sati ujutro zbog obilnih snijega kojeg nije bilo moguće očistiti s operativnih površina i uzletno - sletne staze te tako osigurati nesmetano prometovanje zrakoplova. Posljedično, u svega 24 sata otkazano je više od 80 letova prema odnosno iz Rige.


airBaltic u ljetnom redu letenja prometuje na sezonskim linijama iz Rige prema Rijeci, Splitu i Dubrovniku, te iz Vilniusa prema Dubrovniku, dok letova prema Hrvatskoj u zimskom redu letenja nema.

bottom of page