top of page

Zračna luka Split ovog vikenda očekuje 20 tisuća putnika!

Zračna luka Split ovog vikenda (29. i 30. kolovoza) zabilježit će oko 250 slijetanja i polijetanja komercijalnih zrakoplova te nešto više od 20 tisuća putnika.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

To je nešto manji broj slijetanja i polijetanja zrakoplova u odnosu na početak kolovoza kada smo također objavili članak o vikend prometu u ovoj zračnoj luci. Pad je zato izraženiji u broju prevezenih putnika, u prvom vikendu kolovoza bilo ih je preko 30 tisuća, dok je brojka u zadnjem vikendu ovog mjeseca 20 tisuća putnika. Ništa neočekivano, kako se bližimo kraju sezone tako pada i popunjenost zrakoplova na linijama prema Hrvatskoj, Split u tom smislu nije izuzetak.


Promet u Zračnoj luci Split 01. i 02. kolovoza 2020.

Očekuje se da će splitska zračna luka ovog kolovoza zabilježiti promet od 270 tisuća putnika, što je 40% u odnosu na isti mjesec prošle godine.


Samo ove subote, 29. kolovoza, u Zračnu luku Split sletjelo je 70 putničkih zrakoplova iz cijele Europe. U jednom danu ostvareno je 140 polijetanja i slijetanja putničkih zrakoplova. Uz hrvatskog nacionalnog prijevoznika, Croatia Airlines, brojne linije prema Splitu ima britanski EasyJet, njemački Eurowings, WizzAir ali i brojni drugi prijevoznici, poput Lufthanse, Air Francea, Austrian Airlinesa, KLM-a, Vuelinga, British Airwaysa, SAS-a, Transavije i drugih.

Destinacije iz ZL Split ovog vikenda, Photo: greatcirclemap.com

Split je ovog vikenda bio povezan direktnim letovima s više od 40 destinacija, što je blago smanjenje u odnosu na prvi tjedan kolovoza. Ipak, početkom rujna brojne će linije prestati prometovati s obzirom na to da se bližimo kraju ljetne sezone, no prema najavama koje svakodnevno objavljujemo, ova će zračna luka i u rujnu imati vrlo dobru povezanost s brojnim europskim destinacijama.


Ove nedjelje, 30. kolovoza, broj dostupnih letova prema Splitu je nešto manji u odnosu na subotu, očekuje se oko 50 slijetanja i polijetanja (ukupno oko 100 operacija), a unatoč uvedenim restriktivnim mjerama, danas je u Zračnu luku Split sletjelo čak 12 zrakoplova iz Velike Britanije te 11 iz Njemačke.


Uzimajući u obzir trenutne okolnosti u kojima aviokompanije i zračne luke posluju, možemo reći kako je promet u Zračnoj luci Split ovog kolovoza bio iznad svih očekivanja.

bottom of page