top of page

Zračna luka Split ove nedjelje bilježi čak 70 slijetanja i polijetanja

Zračna luka Split zabilježila je ove nedjelje, 12. srpnja, čak 70 operacija komercijalnih zrakoplova na domaćim i međunarodnim linijama prema ovoj zračnoj luci.

Promet prema splitskoj zračnoj luci uspostavile su brojne kompanije, neke nešto ranije, još u lipnju, no većina prijevoznika vratila se s početkom srpnja. Naravno, kako to i inače biva, najveći promet bilježi se tijekom vikenda, a ova je zračna luka samo ove nedjelje zabilježila preko 70 slijetanja i polijetanja zrakoplova.


Kroz jutro je u ZL Split sletilo nekoliko kompanija: LOT iz Katowica, EasyJet iz Basela i Londona, Scandinavian Airlines iz Stockholma i Copenhagena, Croatia Airlines iz Frankfurta, Lufthansa iz Munchena, KLM iz Amsterdama, Luxair iz Luxembourga te Eurowings i Transavia iz Hamburga odnosno Rotterdama.


U posljepodnevnim satima nedjelje u zračnu su luku sletjetli zrakoplovi British Airwaysa, Condora, Smartwingsa, Austrian Airlinesa, Air Serbie, Transavie, Croatia Airlinesa, LOT-a, EasyJeta, Windrose Airlinesa, Laudamotiona i Lufthanse iz brojnih europskih odredišta.


Ove večeri prema Splitu je bilo još nekoliko linija iz sljedećih gradova: Amsterdam (EasyJet i KLM), Pariz (Transavia), Rim (Croatia Airlines), Dusseldorf i Cologne (Eurowings), Oslo (SAS), Zurich (Edelweiss) te London (Wizz Air).

Mreža destinacija iz Splita u nedjelju,12.07.2020.

Sveukupno, Split je ove nedjelje imao 35 linija prema čak 25 europskih destinacija. Svakog narednog tjedna može se očekivati samo veći broj destinacija, osobito do kraja kolovoza do kada i traje sama špica sezone.

bottom of page