Zračna luka Osijek u rujnu 1.700 putnika

Zračna luka Osijek u rujnu ove godine prihvatila je i otpremila 1.700 putnika na tri redovne linije, od čega su dvije domaće.

Kroz vrata Zračne luke Osijek ovog je rujna prošlo ukupno 1.700 putnika, što je 260 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. U rujnu 2019. godine, dakle prije izbijanja globalne pandemije, Osijek je imao 4.573 putnika, pa je ovo daleko lošiji rezultat u odnosu na isti mjesec 2019. godine.


Uzmemo li u obzir da ove godine u ljetnom redu letenja nema drugih linija izuzev redovnih operacija Croatia Airlines (jednom tjedno za Split i Dubrovnik te dva puta tjedno za Munchen), Osijek i nije imao previše prostora za bolji rezultat, osobito kada znamo da u prometu nema domaćih PSO linija Trade Aira koje su u ljetnim mjesecima, pa i u rujnu, bile odlično popunjene. To bi se trebalo promijeniti već ovog mjeseca s obzirom na to da se napokon očekuje ponovna uspostava linija iz Osijeka prema Zagrebu, Puli i Rijeci, a preko Pule i Rijeke prema Splitu odnosno Dubrovniku.

U prvih 9 mjeseci ove godine Osijek je prihvatio i otpremio gotovo 12 tisuća putnika (11.952), dok je u prvih 9 mjeseci prošle godine zabilježeno 8.686 putnika.


U predstojećem zimskom redu letenja koji na snagu stupa s krajem ovog mjeseca, Osijek bi i dalje trebao biti povezan redovnom linijom Croatia Airlinesa za Munchen, kao i već spomenutim domaćim linijama Trade Aira prema domaćim zračnim lukama.


Prije nekoliko dana resorni ministar najavio je i ulaganja u infrastrukturu osječke zračne luke, no tu ćemo najavu svakako uzeti sa zadrškom s obzirom na to da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture mjesecima nije bilo sposobno organizirati kontinuirano obavljanje domaćeg PSO programa.