top of page

Zračna luka Osijek u listopadu 1.495 putnika

Zračna luka Osijek u listopadu ove godine prihvatila je i otpremila 1.495 putnika. Dobra vijest za našu najistočniju zračnu luku je ponovna uspostava prometa na domaćim PSO linijama od kraja listopada ove godine, što bi trebalo doprinijeti ukupnoj brojci putnika u narednom zimskom razdoblju.

Kroz Zračnu luku Osijek ovog je listopada prošlo 366 putnika više u odnosu na listopad prošle godine. Sveukupno je osječka zračna luka prihvatila i otpremila 13.449 putnika od siječnja do listopada ove godine.


U odnosu na prethodnu godinu i broj putnika, Zračna luka Osijek je do sad ove godine prevezla 3.644 putnika više u odnosu na isto razdoblje 2021. godine kad je prevezla ukupno 9.805 putnika.

Zahvaljujući i ponovnoj uspostavi domaćih PSO linija Trade Aira nije došlo do značajnijeg pada broja putnika na prijelazu iz ljetnog u zimski red letenja. Naime, u rujnu je Osijek zabilježio 1.700 putnika, odnosno 205 putnika više nego listopadu ove godine.


U započetom zimskom redu letenja koji je relativno nedavno stupio na snagu, Osijek bi i dalje trebao biti povezan redovnom linijom Croatia Airlinesa za Munchen, kao i ponovno uspostavljenim domaćim PSO linijama Trade Aira iz Osijeka prema Zagrebu, Puli i Rijeci, a preko Pule i Rijeke prema Splitu odnosno Dubrovniku.

bottom of page