top of page

Zračna luka Dubrovnik u drugom vikendu listopada imala svega 19 operacija komercijalnih zrakoplova

Drugi vikend u listopadu donio je dubrovačkoj zračnoj luci 19 operacija komercijalnih zrakoplova. S obzirom na cjelokupnu situaciju, Dubrovnik je ipak ostao ovog vikenda neposredno povezan s najvećim europskim zračnim lukama, posredno i s ostalim svjetskim destinacijama putem dostupnih konekcija

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dubrovniku su ovog vikenda sletjeli strani zračni prijevoznici poput Lufthanse, British Airwaysa, Air France, Ryanaira, Austrian Airlinesa i Vuelinga. Ove su aviokompanije Dubrovnik povezale s europskim odredištima poput Londona, Frankfurta, Pariza, Varšave, Beča, Rima, Manchestera, Munchena i Dublina!


Domaći zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines odradio je 6 operacija ovog vikenda iz Zračne luke Dubrovnik. Split i Zagreb su bila domaća odredišta u koja se moglo letjeti zrakoplovima Croatia Airlinesa, dok je od stranih odredišta domaći zrakoplovni prijevoznik prometovao samo prema Frankfurtu.

Mreža odredišta iz Dubrovačke zračne luke u drugom vikendu listopada, photo: greatcirclemap.com

Kao što i sami možete primijetiti broj ukupnih operacija komercijalnih zrakoplova se smanjuje kako se ljetni red letenja bliži svome kraju.

Usporedbe radi, posljednjeg vikenda u kolovozu dubrovačka zračna luka je odradila ukupno 190 operacija zrakoplova, odnosno gotovo 10 puta više nego drugog vikenda listopada.

Pad prometa i broja letova je uobičajen s obzirom kako se ljetni raspored letenja bliži svome kraju. No, ove godine je sve to značajno uranilo s obzirom na već toliko puta spomenutu pandemiju COVID-19 virusa i njen utjecaj kako na turistička, tako i na poslovna putovanja.

bottom of page