top of page

Zbog najavljenih štrajkova zračna luka Brussels savjetuje svoje putnike da 20. lipnja ne putuju

Sljedeći tjedan ako letite prema Belgiji mogli biste se naći u poteškoćama zbog najavljenih štrajkova. Naime, kako javljaju belgijski mediji u ponedjeljak 20. lipnja se očekuje štrajk diljem zemlje. Uz nacionalni štrajk piloti, a izgleda i kabinsko osoblje belgijskog nacionalnog prijevoznika Brussels Airlines najavili su i zaseban štrajk za 23., 24. i 25. lipnja.

Zračna luka Zaventem u Brusselsu i sve aviokompanije koje lete iz najveće belgijske zračne luke već se pripremaju na poteškoće i zastoje u prometu ovaj ponedjeljak koje bi nacionalni štrajk mogao izazvati. Ranije ovaj tjedan i zaposlenici sigurnosnog osoblja zračne luke najavili su svoj štrajk za 20. lipnja, tako da se i zbog toga očekuju dodatna i značajna čekanja.


Sukladno objavama zračne luke Brussels nekoliko aviokompanija su već otkazale određene letove prema i iz Brusselsa ili su izmijenili raspored letenja kako bi se izbjegli dugi redovi, a o čemu su već obavijestili svoje putnike. Također, iz zračne luke savjetuju sve putnike koji su u mogućnosti da odgode svoja putovanja ovaj ponedjeljak, a sve ostale da lete s ručnom prtljagom kako bi se smanjili redovi.

Napomenimo kako će nacionalni štrajk ovaj ponedjeljak utjecati na brojne aspekte svakodnevnog života te na sve one koji se zateknu u Belgiji 20. lipnja. Prema pisanjima belgijskih medija posljedice štrajka osjetit će se i u ostalim segmentima svakodnevnog života poput javnog prijevoza, administrativnih poslova, zatvorskog sustava, sustava za gospodarenje otpadom, poštanskim uslugama, obrazovnim ustanovama te javnim radio i televizijskim kanalima.


Osim navedenog nacionalnog štrajka ovaj tjedan pilotsko i kabinsko osoblje belgijskog nacionalnog avioprijevoznika Brussels Airlines su najavili štrajk za 23., 24. i 25. lipnja.


Stoga, savjetujemo svima koji ovaj tjedan putuju u Belgiju da se informiraju o statusu svojih letova te dodatno oboružaju strpljenjem zbog potencijalnih zastoja i dugih redova.

bottom of page