top of page

Zatvoren zračni prostor Ukrajine, otkazani svi letovi

Zbog ruske invazije na Ukrajinu otkazani su svi komercijalni letovi prema i iz Ukrajine, a iz sigurnosnih razloga zatvoren je i zračni prostor te zemlje.

Danas otkazani letovi iz Kijeva

Brojni su avioprijevoznici otkazali redovne operacije prema Ukrajini u posljednjih nekoliko dana, zbog realne prijetnje koja se u toku noći nažalost i potvrdila.


Svi komercijalni letovi iz glavnog grada Kijeva su otkazani, a tome je prethodio i oružani sukob u blizini glavne zračne luke - Boryspila. Eurocontrol je kasno sinoć objavio kako je zračni prostor Ukrajine zatvoren zbog vojne aktivnosti te velike opasnosti za komercijalni zračni promet (sigurnost zrakoplova, posade i putnika).

Brojne su zemlje poslale zrakoplove prema Ukrajini kako bi obavili repatrijacijske letove i odveli što veći broj svojih državljana, no to nije bilo moguće iz dva već spomenuta razloga, zatvorenog zračnog prostora i sukoba u blizini zračne luke u Kijevu.

Photo: Flightradar24

Aplikacija FlightRadar24 radi otežano zbog velikog interesa javnosti, no na mapi je jasno prikazan zračni prostor Ukrajine.


Svi putnici iz zračne luke u Kijevu su evakuirani, a uzletno - sletna staza je blokirana. Avioprijevoznicima je sugerirano da ostanu udaljeni od zračnog prostora Ukrajine minimalno 185 kilometara, iz sigurnosnih razloga.


Također, osiguravajuće kuće objavljuju kako police osiguranja za zrakoplove više ne vrijede u slučaju leta prema ili iz Ukrajine, kao i u slučaju preleta ukrajinskog zračnog prostora.

bottom of page