top of page

Zaposlenik kabinskog osoblja Lauda Europe uhvaćen u konzumaciji alkohola za vrijeme leta

Stjuard, koji radi za Lauda Europe, tvrtku kćer u vlasništvu irskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanaira, navodno je snimljen od strane putnika kako konzumira alkohol. Prema pisanju britanskog tabloida The Sun zaposlenik kabinskog osoblja je konzumirao vino i viski u stražnjem dijelu aviona na letu između zračne luke Rzeszow u Poljskoj i zračne luke Stansted u Londonu.

Photo: The Sun

Naime, putnik koji se htio osvježiti pićem je pri odlasku u stražnji dio zrakoplova zatekao zaposlenika kabinskog osoblja kako ispija alkohol, a uz to je uspio i snimiti stjuarda koji je ispred kamere izveo i neke neprimjerene gestikulacije.

Putnik je za britanski tabloid The Sun rekao: "Ne znam o čemu je razmišljao."


"Tražio sam piće i kad je došao rekao mi je: 'Šuti, nemoj nikome reći, ali ću i ja jedno'."


O cijelom događaju putnik je obavijestio kapetana koji je reagirao na neprofesionalno i potencijalno veoma opasno ponašanje stjuarda. Nakon leta, kapetan je zadržao posadu. Stjuard je podvrgnut alkotestiranju te je navodno utvrđena nedozvoljena količina koncentracije alkohola u zadahu.


The Sun prenosi kako je policija Essexa priopćila kako je zbog incidenta i kršenja propisa stjuard zadržan te je podvrgnut daljnjem postupku, a u međuvremenu je stjuard i otpušten s funkcije kabinskog osoblja od strane poslodavca.

bottom of page