top of page

Zagreb u travnju gotovo 256 tisuća putnika!

Međunarodna zračna luka Zagreb danas je objavila mjesečnu statistiku za prethodni mjesec. U travnju je kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo gotovo 256 tisuća putnika.

Međunarodna zračna luka Zagreb nastavlja s oporavkom broja putnika i operacija na domaćim i međunarodnim linijama. U travnju ove godine kroz ovu je zračnu luku prošlo ukupno 255.870 putnika.


Za usporedbu, u travnju 2021. godine u Zagrebu je bilo svega 54.092 putnika, a u travnju 2020. samo 5.118 putnika.

Rekordne 2019. godine u Zagrebu je u travnju bilo 280.790 putnika, pa je ovog travnja ostvareno preko 90% prometa putnika u odnosu na isti mjesec prije izbijanja globalne pandemije.


Rezultat ne iznenađuje s obzirom na to da su se brojni avioprijevoznici vratili u zagrebačku zračnu luku te su ovog travnja imali daleko više letova prema glavnom gradu Hrvatske nego što je to bio slučaj u zadnje dvije godine, a uz to svakako treba spomenuti i bazu Ryanaira s tri zrakoplova koji prometuju na nizu međunarodnih linija.


Zagreb će nastaviti s pozitivnim rastom, u prva četiri mjeseca ove godine zabilježeno je 741.156 putnika, odnosno više od polovice ukupnog prometa prošle godine!

bottom of page