top of page

Zagreb u siječnju 140 tisuća putnika

Zagrebačka zračna luka objavila je mjesečnu statistiku za siječanj ove godine. Kroz novi putnički terminal ukupno je u prvom mjesecu ove godine prošlo 140.176 putnika.

Zagreb Airport
Photo: Zagreb Airport

Međunarodna zračna luka Zagreb u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila 140,176 putnika, što je preko 100 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je u Zagrebu bilo svega 38.063.


Sudeći prema podacima iz zračnih luka u okruženju, a osobito uz činjenicu da je razmjerno velik broj avioprijevoznika ovog siječnja bio prisutan u Zagrebu što prošle godine nije bio slučaj, dolazimo do zaključka da je popunjenost zrakoplova bila niska.


Vratimo li se u prošlost, ovakav rezultat u siječnju gotovo je identičan rezultatu iz siječnja 2013. godine, kada je zagrebačku zračnu luku prošlo 139.397 putnika.

U siječnju 2020. godine, prije nego što je globalna pandemija krenula utjecati na putnički promet u zagrebačkoj zračnoj luci, na "Tuđmanu" su zabilježili čak 203.035 putnika.


Rezultat bi bio daleko bolji da irski Ryanair nije otkazao niz međunarodnih linija iz odnosno prema Zagrebu u siječnju ove godine, no avioprijevoznik nije imao izbora nego povući taj potez što je bilo i očekivano s obzirom na vrlo nisku popunjenost zrakoplova i lošu potražnju uzrokovanu putničkim restrikcijama i općenito situacijom vezanom uz globalnu pandemiju.


Što kažete na ove brojke? Recite nam u komentarima niže!

bottom of page