top of page

Zagreb u siječnju preko 220 tisuća putnika

Međunarodna zračna luka Zagreb u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila više od 220 tisuća putnika, radi se o značajnom povećanju u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Photo: Josip Škof, Zagreb Airport

Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb u siječnju ove godine prošlo je ukupno 221.747 putnika, čak 81 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec 2022. godine (140.176 putnika).


Radi se o povećanju od gotovo 20 tisuća putnika u odnosu na isti mjesec 2020. godine, kada je zabilježeno 203 tisuće putnika, netom prije početka globalne pandemije i lockdowna u Europi.


Za očekivati je pozitivan trend i u sljedećim mjesecima, prije svega zahvaljujući irskom Ryanairu koji planira više operacija nego prošlog ljeta, no s obzirom na najave o otkazivanjima određenih linija te redukciji planiranih programa drugih avioprijevoznika, pitanje je kojim će tempom brojke putnika rasti u Zagrebu u ovoj godini. Siječanj je počeo odlično, radi se o rekordnim brojkama čak i u odnosu na razdoblje prije globalne pandemije.


Podsjećamo, 2022. godinu Zagreb je zaključio s ukupno 3.124.605 putnika, a za očekivati je da će ove godine biti ostvaren dosad rekordan promet iz 2019. godine, kada je kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo više od 3.4 milijuna putnika.

bottom of page