top of page

Zagreb u ožujku gotovo 200 tisuća putnika

Međunarodna zračna luka Zagreb objavila je statistiku za ožujak. Kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlog je mjeseca prošlo čak 196.280 putnika.

Photo: Zagreb Airport

Zagreb je u ožujku ove godine prihvatio i otpremio 196.280 putnika, čak 152.549 putnika više nego u istom mjesecu prošle godine. Rezultat iz ožujka 2021. (kao ni iz 2020.) nije usporediv s brojkama iz prethodnog mjeseca prvenstveno jer je u Europi u prethodne dvije godine u zimskim mjesecima vladao svojevrsni lockdown, te je slobodno kretanje putnika bilo značajno ograničeno.


Ipak, Zagreb se s ovim dobrim rezultatom približava brojkama iz pretkrizne, 2019. godine, kada je u trećem mjesecu zabilježeno 232.978 putnika.

U prva tri mjeseca ove godine kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb prošlo je gotovo pola milijuna putnika (485.286), prije svega zahvaljujući nizu međunarodnih linija Ryanaira, ali i drugih avioprijevoznika koji su prošlog mjeseca prometovali prema Zagrebu, dok ih u 2020. i 2021. godini nije bilo.


Brojke će na mjesečnoj razini nastaviti značajno rasti i u sljedećim mjesecima, a s obzirom na to da smo prije nekoliko dana objavili koliko je sjedala dostupno prema glavnoj hrvatskoj zračnoj luci samo u ljetnom redu letenja, Zagreb bi ove godine trebao ponovno prijeći brojku od 3 milijuna putnika opsluženih u jednoj kalendarskoj godini.


Osim Rijeke, sve ostale hrvatske zračne luke objavile su mjesečnu statistiku za ožujak. Kroz hrvatske je zračne luke u ožujku ove godine prošlo približno 263 tisuće putnika.

bottom of page