top of page

Zadnji let prema Splitu: Air Serbia ove zime isključivo prema Zagrebu

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik danas će obaviti posljednji let ove sezone između Beograda i Splita, te nastavlja prometovati isključivo prema glavnom gradu Hrvatske.

Photo: Air Serbia

Air Serbia postepeno ukida svoje sezonske linije, uključujući i one prema Hrvatskoj. U ovoj ljetnoj sezoni koja se bliži svome kraju, Air Serbia je imala tri aktivne linije prema jadranskim zračnim lukama - Puli, Splitu i Dubrovniku.


Linija između Pule i Beograda u prometu je bila od 11. srpnja do 16. rujna, u srpnju s dva leta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje, a u kolovozu je nadodan i let utorkom. U rujnu su ponovno bila dostupna dva leta tjedno. Svi letovi obavljeni su sa zrakoplovima tipa ATR72, a tek je jedna rotacija (12. kolovoza) imala veće kašnjenje.


Linija između Dubrovnika i Beograda prometovala je značajno dulje u odnosu na liniju prema Puli, dva puta tjedno, no s većim zrakoplovima tipa A319. Air Serbia je posljednji let ove sezone prema Dubrovnika obavila prije nekoliko dana - 04. listopada.

Danas, 08. listopada, Air Serbia zaključuje promet na liniji prema Splitu. Linija je cijelu ljetnu sezonu bila u prometu tri puta tjedno, također s većim zrakoplovima tipa A319. Na ovoj je liniji prethodnih godina prometovala i Croatia Airlines sa zrakoplovima tipa DashQ400.


Linija Air Serbije između Zagreba i Beograda nastavlja prometovati do kraja listopada, pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka, petka, subote i nedjelje sa zrakoplovima tipa ATR72.

Prema trenutnom redu letenja ovog avioprijevoznika, Air Serbia će između dva grada prometovati i u zimskom redu letenja koji stupa na snagu s krajem ovog mjeseca.


Za studeni Air Serbia najavljuje povećanje broja tjednih letova na ovoj liniji, svakog dana osim utorka, no red letenja treba uzeti s dozom opreza s obzirom na to da kompanija još uvijek ima dovoljno vremena za otkazati određene letove, što je danas praksa svih avioprijevoznika.

bottom of page