top of page

Zadar i Dubrovnik u travnju gotovo 180 tisuća putnika

Zadarska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju mjesečnu statistiku za travanj. Ukupno je kroz ove dvije zračne luke prošlo 177.878 putnika!

Zračne luke Dubrovnik i Zadar objavile su svoju statistiku za netom okončani travanj. U njemu je kroz dvije spomenute zračne luke ukupno prošlo gotovo 180 tisuća putnika, pritom je, očekivano, veći udio putnika u toj brojci iz dubrovačke zračne luke.


Zračna luka Zadar u travnju ove godine prihvatila je i otpremila 60.163 putnika, dok ih je istog mjeseca prošle godine bilo svega 1.072. U travnju 2020. godine u Zadru nije bilo putnika, što je, naravno, direktna posljedica lockdowna u Europi u to vrijeme, no rezultat je na tragu travnja 2019. godine kada je u Zadru zabilježeno 74.497 putnika.


Zadar je prošle godine zabilježio odličan rezultat, a s obzirom na velik broj najava raznih avioprijevoznika, ova bi ljetna sezona trebala biti daleko uspješnija od prethodne.


U prva četiri mjeseca kroz zadarsku je zračnu luku prošlo 66.461 putnika.

Zračna luka Dubrovnik u travnju je prihvatila i otpremila ukupno 117.715 putnika, značajno više nego u travnju prošle godine (svega 8.094 putnika), dok je u travnju 2020. godine zračna luka zbog pandemije i zaraze djelatnika bila zatvorena.


Iako se radi o značajnom rastu broja putnika, to je tek nešto malo više od polovice putnika iz vremena prije globalne pandemije. Naime, u travnju 2019. Zračna luka Dubrovnik prihvatila je i otpremila ukupno 210.803 putnika.


Naravno, brojke će i u Dubrovniku značajno rasti ovog ljeta, iako ima najava novih linija, očekuje se da će zrakoplovi na postojećim linijama biti značajno bolje popunjeni nego što je to bio slučaj prošlog i pretprošlog ljeta, čime će Dubrovnik ove godine sigurno prijeći brojku od milijun putnika. Podsjećamo, prošle je godine ova zračna luka ukupno imala 927.934 putnika, a većinu prometa ostvarila je u samoj špici ljetne sezone, od srpnja do rujna.

bottom of page