top of page

Zadar i Dubrovnik u srpnju preko 660 tisuća putnika!

Zadarska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju mjesečnu statistiku za srpanj. Zračna luka Zadar ponovno bilježi rekordan promet, i u broju prihvaćenih i otpraćenih putnika, ali i u broju operacija u jednom mjesecu.

Photo: Zadar Airport

Zračna luka Zadar u srpnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 237.327 putnika, što je najveća brojka putnika opslužena u ovoj hrvatskoj zračnoj luci od otvaranja njenih vrata! Naravno, glavninu prometa u Zadru ostvaruje irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, koji je i u ovoj ljetnoj sezoni pokrenuo niz novih sezonskih linija te bazirao više zrakoplova tipa A320 na Zemunik.


Ukupno je obavljeno 2.690 operacija zrakoplova, a u prvih 7 mjeseci kroz ovu je zračnu luku prošlo 566.788 putnika, od čega polovica u posljednja dva mjeseca, srpnju i lipnju! Brojke će zasigurno biti odlične i u kolovozu i u rujnu, no Zadru će vjerojatno malo nedostajati da u ovoj godini dočeka svog milijuntog putnika.

U Zračnoj luci Dubrovnik ovog je srpnja zabilježeno čak 425.536 putnika, 89 tisuća putnika manje nego istog mjeseca rekordne 2019. godine. U usporedbi s prošlogodišnjim srpnjem, ove je godine u Dubrovniku ipak bilo 233 tisuće putnika više.


Zračna luka Dubrovnik u srpnju je dočekala i svoj milijuntog putnika, naime, u prvih 7 mjeseci kroz ovu je zračnu luku prošlo ukupno 1.115.082 putnika, što je već sada više nego u cijeloj prethodnoj godini.


Statistiku ostalih hrvatskih zračnih luka objavit ćemo u sljedećim danima.

bottom of page