top of page

Zadar, Dubrovnik i Pula u kolovozu preko 750 tisuća putnika

Tri hrvatske zračne luke, Pula, Zadar i Dubrovnik, objavile su svoju mjesečnu statistiku za kolovoz. Prošlog je mjeseca kroz njih prošlo ukupno 760.503 putnika!

Pulska, zadarska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju mjesečnu statistiku za kolovoz ove godine. Donosimo detaljne brojke po zračnim lukama.


Kroz Zračnu luku Pula u kolovozu ove godine prošlo je ukupno 95.950 putnika, što je tek 4 tisuće putnika više nego u istom mjesecu prošle godine, te čak 90 tisuća putnika manje u odnosu na kolovoz rekordne 2019. godine. Pulska zračna luka ove godine bilježi značajno sporiji oporavak od gotovo svih drugih hrvatskih zračnih luka. Dijelom je to i zbog utjecaja rata u Ukrajini i nedostatka aviolinija iz Rusije i Ukrajine kojih je prethodnih godina bilo u razmjerno velikom broju.


Od prvog siječnja do kraja kolovoza ove godine kroz ovu je zračnu luku prošlo 309.113 putnika, čime je Pula već premašila ukupan broj putnika iz 2021. godine.

Zračna luka Zadar iz mjeseca u mjesec obara svoje rekorde. Na Zemuniku je ovog kolovoza bilo čak 234.675 putnika, što je mjesečni rekord ove zračne luke od njenog otvaranja!


Ukupno je kroz Zračnu luku Zadar do kraja kolovoza prošlo više od 800 tisuća putnika, a iz zračne luke predviđaju da bi do kraja godine po prvi puta mogli dočekati i milijuntog putnika!


Zračna luka Dubrovnik prošlog je mjeseca prihvatila i otpremila 429.878 putnika, što je 138 tisuća putnika više nego istog mjeseca prošle godine, no otprilike 95 tisuća putnika manje nego u kolovozu 2019. godine.


Na Čilipima je u prvih 8 mjeseci ove godine prihvaćeno i otpremljeno ukupno 1.544.960 putnika.


Tri spomenute zračne luke ukupno su u kolovozu zabilježile više od 760 tisuća putnika, a u prvih osam mjeseci ukupno 2.418.209 putnika. Čeka se objava statističkih podataka Zagreba, Osijeka, Rijeke i Brača.

bottom of page