top of page

Wizz Air uvodi obvezno cijepljenje za letačko i kabinsko osoblje

Mađarski niskotarifni avioprijevoznik, Wizz Air, od prosinca ove godine uvodi obavezu cijepljenja za svo letačko i kabinsko osoblje kompanije. Pravilo stupa na snagu 01. prosinca.

Prateći poteze drugih aviokompanija u Europi i svijetu, Wizz Air je odlučio uvesti pravilo obaveznog cijepljenja za sve članove kabinskog i letačkog osoblja. Na ovaj način kompanija želi postići veću sigurnost na svojim letovima i spriječiti potencijalno širenje zaraze među posadom, koja se zbog gustog reda letenja ovog niskotarifnog prijevoznika konstantno mijenja.

Kompanija također želi izbjeći dodatne troškove koji nastaju u trenutku kada netko od članova posade završi u samoizolaciji ili je pak pozitivna, gdje osoba nije u mogućnosti obavljati svoj posao, pri čemu se, naravno, pojavljuju i operativni problemi.


Uz Wizz Air, gdje se spominju i otkazi za one koji odbiju cijepljenje što je svojevrsni presedan, istu obavezu uvodi i švicarski Swiss te njemačka Lufthansa. Letačko i kabinsko osoblje Wizz Aira koje zbog medicinskih razloga nije u mogućnosti primiti cjepivo to moraju dokazati medicinskom dokumentacijom, a za takve će kompanija nastaviti osiguravati besplatno brzo i/ili PCR testiranje.


bottom of page