top of page

Wizz Air u Osijeku

Wizz Air, poznati mađarski avioprijevoznik, danas obavlja trening letove u Zračnoj luci Osijek i neposrednoj blizini grada Osijeka.

Photo: Osijek Airport

Poznati niskotarifni avioprijevoznik, Wizz Air, danas je, potpuno neplanirano, stigao u Zračnu luku Osijek. Kako doznajemo, radi se o trenažnim (touch&go) letovima u svrhu preobuke pilota na novi tip zrakoplova.

Zrakoplov tipa A320 star svega 6 godina obavlja trenažne letove slijetanja i polijetanja u Zračnoj luci Osijek te u zračnom prostoru u blizini grada Osijeka. Pozicionirajući let obavljen je iz Budimpešte.


Osijek je bio alternacija za trenažne letove, a kako su na originalno planiranoj lokaciji loši vremenski uvjeti (jak vjetar), Wizz Air je trenažne letove preusmjerio u osječku zračnu luku.

Photo: FR24

Wizz Air je u ljeto 2017. godine uveo redovnu liniju između Osijeka i Basela koja je u prometu bila sve do lipnja 2019. godine. Nakon spomenutog datuma linija je ukinuta, a mađarski se avioprijevoznik nije vratio u Osijek. Postavlja se pitanje hoće li se to promijeniti u predstojećem ljetnom redu letenja.

bottom of page