top of page

Wizz Air ove zime neće prometovati prema Zračnoj luci Split

Mađarski niskotarifni avioprijevoznik ove je ljetne sezone uveo jednu novu liniju prema Hrvatskoj iz Dortmunda prema Splitu, koja je originalno trebala prometovati i u zimskom redu letenja ove godine. To se ipak neće dogoditi.

Linija Split - Dortmund krenula je s prometovanjem 01. kolovoza ove godine, nakon što je Wizz Air otvorio svoju novu bazu u ovom njemačkom gradu. Letovi prema Splitu prometovali su tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote.

Kompanija je originalno najavila ovu liniju kao cjelogodišnju, karte su bile u prodaji za cijeli zimski red letenja ove godine, no letova zimi ipak neće biti.

Wizz Air je ipak odlučio prometovati na ovoj liniji samo u ljetnom redu letenja, što nije čudno s obzirom na trenutnu globalnu pandemiju i smanjenu potražnju. Split nije izuzetak, kompanija ove zime neće prometovati prema zračnim lukama u regiji u kojima ima znatno više letova, poput Skopja, Tuzle, Beograda i niza drugih destinacija.


Zračna luka Split jedino je odredište ovog poznatog niskotarifnog avioprijevoznika u Republici Hrvatskoj, Wizz Air u ljetnom redu letenja prometuje na četiri međunarodne linije prema Splitu; iz Varšave, Katovica, Londona i Dortmunda.


Wizz Air je ranije prometovao i prema Zračnoj luci Osijek (linija Basel - Osijek), no ta je linija ukinuta prije izbijanja globalne pandemije.


Kompanija još nije najavila ljetni red letenja za iduću godinu, preostaje nam za vidjeti hoće li Wizz Air uvesti nove linije prema hrvatskim odredištima u ljeto 2021. godine, ova je aviokompanija, kako neslužbeno doznajemo, zainteresirana za uvođenje linija prema Zračnoj luci Zagreb.


Eurowings će zato u zimskom redu letenja prometovati prema Splitu i Zagrebu iz tri njemačke zračne luke: Kelna, Dusseldorfa i Stuttgarta.

bottom of page