top of page

Windrose prekida promet prema obali, uskoro kreće linija prema Zagrebu

Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines do kraja rujna završiti će s prometovanjem na svojim sezonskim linijama iz Kijeva prema Puli, Splitu i Dubrovniku. Teku posljednje pripreme za uvođenje linije prema Zagrebu.

Photo: windrose.aero

Windrose već godinama prometuje na linijama iz Kijeva prema Puli i Splitu, no ove je godine kompanija odlučila značajno povećati svoju prisutnost u hrvatskim zračnim lukama. Naime, ove ljetne sezone uvedena je i linija Kijev - Dubrovnik, pa je Windrose prometovao prema čak tri jadranske zračne luke ovog ljeta.


Kompanija će do kraja rujna obustaviti promet na linijama prema Puli, Splitu i Dubrovniku, nešto ranije nego što je to bilo uobičajeno prethodnih godina, no potpuno razumljivo s obzirom na trenutno stanje vezano uz globalnu pandemiju.


Zrakoplov A321 ove kompanije još će ove subote (sutra, 19. rujna) sletjeli u Zračnu luku Pula, nakon čega će ova linija završiti s prometovanjem za ovu godinu. U špici sezone kompanija je na ovoj liniji prometovala tri puta tjedno.


Linija Kijev - Split biti će u prometu do samog kraja rujna, pa su letovi najavljeni za posljednji vikend ovog mjeseca, 26. i 27. rujna.


Nova linija koju je Windrose uveo ove godine, Kijev - Dubrovnik, trenutno je u prometu jednom tjedno, nedjeljom, a posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 27. rujna.


I dok će promet prema obali završiti s prometovanjem ovog mjeseca, kompanija intenzivno radi na uvođenju još jedne nove linije prema Hrvatskoj. Kako smo ranije najavili, zrakoplovi ove kompanije redovno će prometovati između Kijeva i Zagreba od 04. listopada ove godine, dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje. Glavni gradovi Ukrajine i Hrvatske do sada nikada nisu bili povezani direktnom linijom.


Windrose Airlines će na ovoj liniji koristiti zrakoplov kapaciteta 48 sjedala, a s obzirom na to da se radi o potpuno novoj liniji koja se uvodi pred sami početak zimskog reda letenja, kapacitet je više nego dostatan.

bottom of page