Windrose povećao kapacitet, linija za Kijev i ove zime!

Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines pustila je u prodaju karte na liniji između Kijeva i Zagreba za ovogodišnji zimski red letenja.

Windrose Airlines uveo je 04. listopada prošle godine redovnu liniju između Kijeva i Zagreba, nakon više odgađanja zbog izbijanja globalne pandemije. Linija od spomenutog datuma prometuje uredno, a kako su nam potvrdili u ovoj aviokompaniji, izuzetno su zadovoljni s potražnjom i bookingom na liniji prema odnosno iz zagrebačke zračne luke, u prilog tome i činjenica da je na ovim letovima vrlo često nemoguće pronaći sjedalo, uz klasičan natpis - "sold out".


Kompanija je prošle zime prometovala prema Zagrebu sa zrakoplovima tipa ERJ145 kapaciteta 48 sjedala, dok je na početku ove godine došlo do promjene tipa zrakoplova. Na liniji sada prometuju zrakoplovi tipa ATR72-600 kapaciteta 72 putnika. Windrose u ljetnom redu letenja dodatno prometuje na redovnim linijama prema Puli i Splitu, gdje se u špici sezone koriste zrakoplovi A321, kapaciteta 218 sjedala.

Kompanija je jučer pustila u prodaju karte na liniji između Zagreba i Kijeva za letove u zimskom redu letenja, za razdoblje od kraja listopada ove do kraja ožujka sljedeće godine.


U odnosu na prošlu zimu, u mjesecima koji su pred nama Windrose Airlines će između Zagreba i Kijeva ponuditi značajno više sjedala. Najavljeno je 45 povratnih letova sa zrakoplovima tipa ATR75, letovi su dostupni dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje, čime će između glavnih gradova Ukrajine i Zagreba biti dostupno gotovo 6.500 sjedala.


S obzirom na to da kompanija očekuje isporuku novih zrakoplova, moguće je da ćemo već u ljetnom redu letenja sljedeće godine imati više tjednih letova na ovoj liniji, možemo biti zadovoljni s činjenicom da ovaj ukrajinski avioprijevoznik planira i ove zime prometovati prema Zagrebu, dok brojni drugi avioprijevoznici upravo u tom razdoblju vrlo često privremeno ukidaju linije zbog niske potražnje.