Windrose povećava kapacitet prema Zagrebu, uskoro letovi za Pulu i Split

Windrose Airlines, ukrajinska aviokompanija sa središtem u Kijevu, od sredine lipnja značajno povećava kapacitet na liniji prema Zagrebu.

Windrose Airlines, ukrajinska aviokompanija koja je u listopadu 2020. godine uvela direktnu liniju između Zagreba i Kijeva, od sredine lipnja najavljuje značajno povećanje kapaciteta na ovoj novoj liniji.


Windrose je u početku koristio zrakoplove tipa ATR75 i E145 na ovoj liniji, no u zimskim mjesecima uglavnom su prometovali zrakoplovi manjeg kapaciteta, E145, koji mogu prihvatiti maksimalno 48 putnika.

Kompanija planira u ljetnoj sezoni nastaviti prometovati dva puta tjedno između Zagreba i Kijeva (srijedom i nedjeljom), no od sredine lipnja zrakoplove tipa E145 na ovoj će liniji zamijeniti ATR75 kapaciteta 72 sjedala.


Time Windrose u razdoblju od 16. lipnja do kraja listopada ove godine na liniji između Kijeva i Zagreba nudi 5.616 sjedala, umjesto ranije planiranih 3.744. Kompanija će pratiti stanje bookinga i u slučaju manje potražnje zamijeniti ATR75 sa E145, no sudeći prema popunjenosti letova na ovoj liniji čak i u zimskim mjesecima i u vrijeme velikih putničkih restrikcija, Windrose ne bi trebao imati problema s potražnjom i prodajom sjedala prema i iz zagrebačke zračne luke u predstojećoj ljetnoj sezoni.

Prema Puli i Splitu zrakoplovi većeg kapaciteta, A320 i 321.

Kako smo ranije i najavili, Windrose će od 12. lipnja obnoviti promet na liniji između Pule i Kijeva. Od kraja lipnja na ovoj će liniji biti tri tjedna leta, sve do kraja rujna.

Uz Kijev, Windrose će obnoviti promet i prema Splitu. Prvi let ove sezone najavljen je za 05. lipanj, a od 17. lipnja kompanija će povećati broj tjednih operacija na tri, letovi će biti dostupni četvrtkom, subotom i nedjeljom, također do kraja rujna.


Windrose je prošle godine prometovao i prema Dubrovniku, no ta linija trenutno nije u prodaji za ovu ljetnu sezonu.