top of page

Windrose ponovno najavio liniju Zagreb - Kijev, letovi od listopada!

Windrose Airlines planirao je pokrenuti liniju Kijev - Zagreb na početku ljetnog reda letenja, no iz objektivnih razloga do uspostave ove linije ipak nije došlo.

Kompanija je zatim odgađala datum uspostave prometa na ovoj liniji, a zatim ju u potpunosti otkazala za ovu godinu. No Windrose je napravio još jednu izmjenu i jučer ponovno otvorio prodaju te najavio prvi let za listopad ove godine.

Prvotno planirala tri leta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom) više nisu u prodaji, već kompanija planira povezivati Zagreb i Kijev dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje. Prvi let najavljen je za 04. listopada, a letovi će se odvijati kroz cijeli zimski red letenja (do kraja ožujka 2021. godine).


Biti će ovo prva potpuno nova linija za zagrebačku zračnu luku u ovoj godini što se svakako može smatrati uspjehom u ovo krizno vrijeme. Glavni gradovi Ukrajine i Hrvatske do sada nikada nisu bili povezani direktnom linijom.


Windrose planira koristiti zrakoplov E145 na liniji za Zagreb, kapaciteta 48 sjedala. Zrakoplov će iz Kijeva polijetati u 11:30 sati, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 12:40 sati. Polazak iz Zagreba planiran je za 13:25, a dolazak u Kijev u 16:20 sati.

bottom of page