top of page

Windrose otkazao najavljenu liniju Kijev - Zagreb, prometuje prema tri zračne luke u Hrvatskoj!

Windrose Airlines najavio je prije izbijanja pandemije pokretanje nove linije prema Hrvatskoj, između Kijeva i Zagreba. Kompanija je u potpunosti otkazala liniju za ovu godinu no uvela je zato letove prema svojem trećem odredištu u Hrvatskoj.

Kompanija je planirala pokrenuti prvu direktnu liniju između Zagrebu i Kijeva tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom), zatim ju je zbog pandemije odgodila do zimskog reda letenja ove godine, da bi ju sada u potpunosti otkazala. Windrose Airlines mogao bi se vratiti s ovom novom linijom u Zagreb u ljeto 2021. godine.


No zato je kompanija najavila povećanje tjednih letova između Kijeva i Pule, te od danas, 23. srpnja na ovoj liniji prometuje tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom), redovne operacije planirane su do sredine rujna.


Zanimljivo, danas je na ovoj liniji Windrose Airlines prvi puta poslao Zrakoplov tipa ATR 72-600, putovanje ovim manjim tipom zrakoplova trajalo je čak 3 sata i 40 minuta iz Kijeva prema Puli!

Prikaz današnjeg leta prema Puli, photo: FR24

Na liniji redovno prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta tipa A321, današnji let je bio iznimka, na svim idućim letovima najavljeni su upravo ti zrakoplovi.


Linija Kijev - Split u kolovozu će nastaviti prometovati tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), zrakoplovima tipa A321.


Unatoč odustajanju od pokretanja linije Kijev - Zagreb za ovu godinu, Windrose Airlines je povezao, po prvi puta, glavni grad Ukrajine s Dubrovnikom, te je u jeku pandemije ipak pokrenuo jednu novu liniju prema Hrvatskoj.


Linija Kijev - Dubrovnik u prometu je od 17. srpnja, jednom tjedno (svakog petka), te će se promet redovno odvijati do kraja kolovoza, konkretno do 28.08. ove godine. Na ovoj liniji prometuju zrakoplovi tipa ERJ145, kapaciteta 48 putnika.

bottom of page