top of page

Vueling ponovno leti prema Zagrebu!

Niskobudžetna španjolska aviokompanija danas je uspostavila promet na liniji Barcelona - Zagreb, prvi je ovo let Vuelinga prema glavnom gradu Hrvatske u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Zrakoplov tipa A320 registarske oznake EC-MVE, star svega 2 i pol godine, sletio je u 20 sati i 13 minuta u zagrebačku zračnu luku iz Barcelone (Zračna luka El Prat). Spomenuti zrakoplov ima kapacitet od 186 sjedala. U 21 sat i 1 minutu zrakoplov je odguran s parking pozicije E5, spreman za gotovo dva sata leta prema glavnom gradu Katalonije.


U prošloj ljetnoj sezoni Vueling je na liniji Barcelona - Zagreb prometovao tri puta tjedno, no ove će godine, od danas do kraja rujna (26.09.2020.) prometovati reducirano, tek jednom tjedno (svake subote) u večernjem terminu.


Na ovoj liniji u normalnim okolnostima prometuje i Croatia Airlines, koja je u ljeto 2019. godine između Zagreba i Barcelone prometovala čak četiri puta tjedno (utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom), u periodu od kraja ožujka do kraja listopada. Zajedno su ove dvije kompanije u ponudi imale čak 7 letova tjedno. Ovog ljeta nacionalna aviokompanija u svojoj ponudi nema direktne letove na ovoj liniji.

bottom of page