top of page

Vueling planira povratak u Dubrovnik već u siječnju!

Španjolska niskotarifna aviokompanija planira se vratiti u Zračnu luku Dubrovnik već u siječnju 2021. godine.

Kompanija je s krajem ljetnog reda letenja prekinula promet prema svim hrvatskim zračnim lukama, a Dubrovnik je trenutno jedino planirano odredište u Hrvatskoj i u zimskim mjesecima.

Ovog je ljeta Vueling prometovao prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, reducirano u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja.

Vueling planira ponovno uspostaviti liniju Barcelona - Dubrovnik s početkom 2021. godine. Redovni letovi između ova dva grada trenutno su najavljeni od nedjelje, 03. siječnja 2021. godine, dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.


Linija bi trebala prometovati sve do kraja zimskog reda letenja (28. ožujka 2021.) s navedena dva leta tjedno, a za ljetni red letenja sljedeće godine kompanija trenutno u prodaji ima svakodnevne letove na ovoj liniji.


Realizacija ovih letova prije svega će ovisiti o globalnoj situaciji s korona virusom koja direktno utječe na samu potražnju, pa će Vueling, u slučaju komercijalne neisplativosti, otkazati najavljene letove.


Vueling za sljedeću ljetnu sezonu najavljuje letove prema četiri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, no o ljetnom redu letenja ove aviokompanije još ćemo pisati, preuranjeno je donositi zaključke toliko mjeseci unaprijed, osobito u ovim neizvjesnim vremenima.

Namjera Vuelinga da u zimskom redu letenja prometuje na liniji Barcelona - Dubrovnik jest svakako pozitivna vijest no pitanje je, još jednom napominjemo, kakva će biti potražnja na tim letovima, o čemu će ovisiti i realizacija istih.

bottom of page