top of page

Vueling je službena aviokompanija Eurovizije 2022.

Danas Hrvatska bira svog predstavnika za Euroviziju. Ovogodišnja Dora održat će se u 20 sati u dvorani 'Marino Cvetković' u Opatiji, a natjecanje za pjesmu Eurovizije 2022. održat će se u Torinu u Italiji u svibnju 2022. godine. Ono što je sigurno je "pobjednik" u kategoriji službene aviokompanije za Euroviziju 2022.

Vueling je izabran za službenog zrakoplovnog prijevoznika Eurovizije 2022. Ovo nije prvi put da je Vueling izabran za službenu aviokompaniju Eurovizije. Vueling je bio i službena aviokompanija Eurovizije 2018. kad se natjecanje održavalo u Lisabonu.


Španjolski niskotarifni prijevoznik iz IAG grupe ima više od 320 short-haul i medium-haul linija u Europi, a nedavno je osvojio titulu 'Najbolji niskotarifni avioprijevoznik u Europi – 2021.' na World Airline Awards. Uz Vueling unutar IAG grupe nalaze se i aviokompanije poput British Airwaysa, Aer Lingusa i Iberie.


Prema dostupnim informacijama izgleda da će posebno brendirani Eurovision Airbus zrakoplov iz Vuelingove flote A319, A320, A320neo i A321 biti dio sponzorskog ugovora. Austrian Airlines bio je posljednja službena aviokompanija natjecanja koja je 2015. godine na svoje zrakoplove stavila logo Eurovizije.

Vueling se posljednjih godina dosta širio te od 2014. ima bazu u zračnoj luci Rim (Fiumicino, IATA kod FCO), koja je sada druga najveća baza ovog avioprijevoznika uz njihov hub u Barceloni.


Iz zračne luke u Torinu Vueling trenutno leti prema Barceloni i Parizu. Također, što se tiče ostalih zračnih luka iz tog dijela Italije, Vueling trenutno leti i iz zračne luke Milan Malpensa (IATA kod MXP) prema 5 različitih odredišta u Španjolskoj (Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza i Madrid) te prema Parizu.

bottom of page