top of page

Volotea prometuje na charter linijama prema Rijeci

Updated: Oct 3, 2020

Turstička agencija Kralj s otoka Krka, zajedno sa njemačkim touroperatorom, organizator je charter letova na kojima prometuju zrakoplovi španjolske Volotee kroz rujan i listopad prema Zračnoj luci Rijeka.

Photo: Rijeka Airport/FB

Charter letovi krenuli su s prometovanjem 23. rujna. Svake srijede, zrakoplovi ove aviokompanije slijeću u Rijeku na charter linijama iz njemačkih gradova: Paderborna (23.09.), Lübecka (30.09.), Bremena (07.10.), Dortmunda (14.10.) te Saarbrückena (21.10.). Svi gosti iz 5 njemačkih gradova borave na otoku Krku u 7-dnevnom aranžmanu.


Zbog velikog interesa cijeli program je bio planiran za proljeće 2020. (15.04.-10.06.) međutim zbog lockdowna je uspješno prseljen na jesen 2020. i traje od 23.09. pa sve do 21.10.2020. 

Jesenske charter linije prema Rijeci, photo: greatcirclemap.com

Ove srijede, 30. rujna, u Zračnoj luci Rijeka, uz zrakoplov Volotee, bio je i 9A-BTI Trade Aira. Zrakoplov je u Rijeku tog jutra sletio iz Ljubljane, a zatim prevezao igrače NK Rijeke na kvalifikacijsku utakmicu Europske lige u Kopenhagen. Istim zrakoplovom igrači riječkog kluba danas će se vratiti u Zračnu luku Rijeka.


Kako je NK Rijeka izborila plasman u Europa ligu, za očekivati je da će na Kvarneru ove jeseni biti zanimljivih dolazaka zrakoplova, ovisno o skupini u kojoj će se riječki nogometni prvoligaš naći. Bilo kakav promet biti će vrlo važan ove jeseni i zime za sve hrvatske zračne luke, pa tako i za Zračnu luku Rijeka.

bottom of page