Iberia u srpnju nudi veći broj letova prema Hrvatskoj

Španjolska Iberia, članica OneWorld alijanse, ovog mjeseca povećava broj letova prema hrvatskim zračnim lukama.

U odnosu na lipanj, Iberia ovog mjeseca nudi veći broj tjednih operacija prema tri hrvatske zračne luke iz svog glavnog čvorišta u Madridu. Iberia će, naime, krajem srpnja povećati broj operacija prema Splitu i Dubrovniku, a za sada su u kolovozu najavljeni svakodnevni letovi prema ova dva grada.


Na liniji između Madrida i Zagreba Iberia u srpnju planira obaviti ukupno 14 povratnih letova, letovi su dostupni tri puta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a od 30. srpnja letovi su dostupni svakodnevno, sve do kraja kolovoza.


Između Splita i Madrida Iberia trenutno prometuje srijedom, subotom i nedjeljom, a od kraja srpnja i na ovoj je liniji najavljeno povećanje tjednih operacija, s postojeća 3 na ukupno 7 letova tjedno (svakodnevno).

Za razliku od Splita i Zagreba, Iberia već prometuje svakodnevno prema Zračnoj luci Dubrovnik, te je 7 letova tjedno planirano do kraja srpnja. Od početka kolovoza španjolski avioprijevoznik na ovoj liniji nudi dva dnevna leta (14 tjedno), no još uvijek postoji mogućnost redukcije najavljenog broja letova na ovoj liniji za kolovoz.


Ukupno je u srpnju na linijama Iberije između Madrida, Dubrovnika, Splita i Zagreba dostupno 58 povratnih letova, uglavnom sa zrakoplovima tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet između 136 i 171 sjedala, a samo u srpnju na spomenutim je linijama dostupno više od 18 tisuća sjedala.


Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije Iberia je u zimskim mjesecima prometovala prema Dubrovniku i Zagrebu, no nakon završetka lockdowna u Europi linije prometuju kao sezonske.