top of page

Vikend promet u hrvatskim zračnim lukama

Iako zima kalendarski još nije stigla, zimski red letenja je stupio na snagu i sa sobom je donio reducirani red letenja u hrvatskim zračnim lukama. U studenom su tradicionalno manje brojke putnika i letova u odnosu na prethodno razdoblje. Međunarodne redovne linije ovog vikenda zabilježile su samo Zagreb, Split i Dubrovnik kao naše tri najprometnije zračne luke. U nastavku donosimo presjek prometa ovog vikend po hrvatskim zračnim lukama pa krenimo redom!

Zračna luka Zagreb

Najveći promet ovog vikenda kako po broju putnika, tako i po broju redovnih linija zabilježen je u Zagrebu. Zagrebačka zračna luka odradila je nešto više od 70 operacija komercijalnih putničkih zrakoplova. Iz Zagreba se moglo letjeti prema čak 30ak međunarodnih destinacija te 4 domaće destinacije.

Linije iz Zagreba 20. i 21. studenoga 2021.

Domaći zrakoplovni prijevoznik ovog je vikenda bio najzaposleniji u zagrebačkoj zračnoj luci. Od međunarodnih destinacija Croatia Airlines je letjela u Amsterdam, Frankfurt, Dublin, Munchen, Zurich, Kopenhagen, Pariz, Beč, London, Brussels, Rim (via Split), Skopje i Sarajevo.


Drugi najzaposleniji prijevoznik u zagrebačkoj zračnoj luci bio je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair koji je iz Zagreba prometovao prema Londonu (Stansted), Oslu (Sandefjord), Milanu (Orio), Malmöu (Sturup), Karlsruhe (Baden), Podgorici, Hahnu, Brusselsu (Charleroi), Weezeu, Rimu, Parizu (Beauvais) i Gothenburgu.

Prema zagrebačkoj zračnoj luci prometovali su i strani zrakoplovni prijevoznici: KLM (Amsterdam), Lufthansa (Frankfurt), AirFrance (Pariz), Eurowings (Stuttgart i Düsseldorf), Kijev (Windrose), Qatar (Doha), flydubai (Dubai), Aeroflot (Moskva), Austrian (Beč), LOT (Varšava), Turkish (Istanbul) i AirSerbia (Beograd).

Zračna luka Split

Naša najprometnija zračna luka po ukupnom broju putnika ove godine imala je i ovog vikenda redovne linije komercijalnih putničkih zrakoplova prema nekoliko međunarodnih odredišta. Split je bio povezan s 5 različitih međunarodnih odredišta te sa Zagrebom kao jedinom domaćom destinacijom.

Linije iz Splita 20. i 21. studenoga 2021.

Croatia Airlines je i u Splitu odradila najveći broj odlaznih i dolaznih letova te je Split spajala sa Munchenom, Frankfurtom, Rimom i Zagrebom. Od ostalih aviokompanija prema i iz Splita prometovao je jedino Eurowings koji je Split povezao sa Stuttgartom i Düsseldorfom.

Zračna luka Dubrovnik

Najjužnija hrvatska zračna luka i u pravilu naša 3. najprometnija zračna luka također je zabilježila ovog vikenda promet redovnih komercijalnih putničkih zrakoplova na međunarodnim linijama. Iz Dubrovnika se moglo letjeti prema 2 međunarodne destinacije te Zagrebu kao jedinoj domaćoj destinaciji.

Linije iz Dubrovnika 20. i 21. studenoga 2021.

Croatia Airlines odradila je iz Dubrovnika prema Zagrebu 6 odlaznih letova. Od ostalih aviokompanija po jedan let odradile su Vueling prema Barceloni i Turkish prema Istanbulu.


Od ostalih hrvatskih zračnih luka letove na redovnim linijama komercijalnih putničkih zrakoplova zabilježile su još zračne luke Zadar i Pula. Naime, prema Zadru i Puli prometovala je Croatia Airlines na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb.


Zračne luke Osijek, Brač i Rijeka nisu imale redovne linije ovog vikenda.

bottom of page