Vikend promet u hrvatskim zračnim lukama

Baš kao i prvog vikenda u svibnju (01.-02.05.), hrvatske zračne luke imale su značajan broj međunarodnih linija u odnosu na travanj, odnosno preko njih 50. Stoga, u nastavku donosimo pregled destinacija gdje se ovog vikenda mogli letjeti iz hrvatskih zračnih luka!

Photo: Srećko Niketić/PIXSELL
Zračna luka Zagreb

Naša najprometnija zračna luka i ovog je vikenda imala najviše operacija komercijalnih putničkih zrakoplova. Iz Zagreba se za vikend moglo letjeti prema 15 međunarodnih i 5 domaćih odredišta. Najveći broj međunarodnih odlaznih letova, odnosno njih 9 odrađeno je prema Frankfurtu.

Croatia Airlines je na liniji Zagreb - Frankfurt odradila 6 letova, dok je Lufthansa imala 3 leta na navedenoj liniji. Od domaćih linija, najveći broj polazaka iz Zagreba je bio prema Splitu i Dubrovniku, odnosno po 5 letova prema svakoj od navedenih domaćih destinacija. Kao i prethodnog vikenda, promet u Zagrebačkoj zračnoj luci bio je intenzivniji u nedjelju u odnosu na subotu.

Linije iz Zagreba 08. i 09. svibnja 2021.

Domaći zrakoplovni prijevoznik i ovog je vikenda bio najzaposleniji u zagrebačkoj zračnoj luci. Od međunarodnih destinacija Croatia Airlines je letjela u Amsterdam, Frankfurt, Zurich, Kopenhagen, Beč, Pariz, Rim, Sarajevo i Brussels. Kroz Zagrebačku zračnu luku prometovali su i strani zrakoplovni prijevoznici: KLM (Amsterdam), Lufthansa (Frankfurt), AirFrance (Pariz), Qatar (Doha), Aeroflot (Moskva), Turkish (Istanbul), Windrose (Kijev), LOT (Varšava), Eurowings (Keln) i Austrian (Beč).

Zračna luka Split

Zračna luka Split ovog je vikenda bila povezana s 13 međunarodnih odredišta, a od domaćih odredišta iz Splita se moglo letjeti prema Zagrebu i Osijeku. Zračni promet u Splitu bio je većeg intenziteta u subotu u odnosu na nedjelju.

Linije iz Splita 08. i 09. svibnja 2021.

Ovu subotu iz Splita je letio EasyJet prema Berlinu, Baselu i Ženevi, Eurowings prema Stuttgartu i Dusseldorfu, Lufthansa prema Frankfurtu i Munchenu, Vueling prema Barceloni, KLM prema Amsterdamu, Smartwings prema Pragu te Croatia Airlines prema Zagrebu, Frankfurtu i Munchenu.


U odnosu na nedjelju, promet je bio slabijeg intenziteta. KLM je prometovao na liniji iz Amsterdama, LOT iz Varšave, Austrian iz Beča, Lufthansa iz Munchena te Croatia Airlines iz Zagreba, Frankfurta, Osijeka i Rima.

Zračna luka Dubrovnik

Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa 7 međunarodnih destinacija te s 1 domaćom destinacijom, odnosno sa Zagrebom. U subotu Lufthansa je povezala Dubrovnik s Frankfurtom, LOT s Varšavom, Croatia Airlines sa Zagrebom te Air Baltic s Rigom.

Linije iz Dubrovnika 08. i 09. svibnja 2021.

U nedjelju je u Dubrovniku bilo moguće vidjeti zrakoplove Vuelinga (iz Barcelone), Austrian Airlinesa (iz Beča), Iberie (iz Madrida i Barcelone), Lufthanse (iz Munchena) te Croatia Airlinesa (iz Zagreba).

Zračna luka Zadar

Zadarska zračna luka ovog je vikenda imala 4 operacije komercijalnih putničkih zrakoplova. Iz Zadra se ovog vikenda moglo letjeti iz i prema Munchenu i Frankfurtu te se moglo letjeti prema domaćim odredištima Zagrebu i Puli. Letove prema njemačkim odredištima odradila je Lufthansa, dok je Croatia Airlines odradila domaće letove.

Zračna luka Pula

Pula je ovog vikenda zabilježila 4 operacije komercijalnih putničkih zrakoplova, baš kao i Zadar. U subotu je u Puli prometovala Lufthansa na liniji iz Frankfurta dok je Croatia Airlines prometovala na liniji iz Zagreba. Ove nedjelje ruski S7 Airlines odradio je rotaciju između Moskve i Pule, a Croatia Airlines još jednu domaću rotaciju prema Zagrebu.


Zračne luke Rijeka, Osijek i Brač ovog vikenda nisu imale međunarodni promet na redovnim linijama.