Više od 30 tjednih letova British Airwaysa prema Hrvatskoj!

British Airways povećava broj tjednih letova iz Londona prema hrvatskim zračnim lukama.

British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, kompanija je obnovila većinu svojih linija prem hrvatskim zračnim lukama.


Ove subote, 07. kolovoza, British Airways obnovit će promet između Londona (Heathrow) i Pule. Kompanija ponovno uvodi dva tjedna leta, svakog utorka i subote.


Uz ovu, od 05. kolovoza kompanija uvodi i liniju između zračne luke London City i Splita. Linija će biti u prometu tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka, na njoj će prometovati zrakoplovi tipa E190.

Polijetanje zrakoplova British Airwaysa iz Zračne luke London City

Uz dvije linije na kojima će British Airways obnoviti promet ovog tjedna, doći će do povećanja prometa i na postojećim linijama.


Između Splita i Zračne luke London Heathrow British Airways će prometovati 9 puta tjedno, svakog dana u tjednu, uz napomenu da su sva dnevna leta dostupna ponedjeljkom i nedjeljom.

Čak 12 tjednih letova najavljeno je između Heathrowa i Dubrovnika. Kompanija će svakog dana imati dva dnevna leta na ovoj liniji, izuzev petka i subote kada je dostupan jedan dnevni let. BA će prema Dubrovniku koristiti zrakoplove tipa A321 pa će na tjednoj razini nuditi i do 5.232 sjedala između Dubrovnika i Londona!


Za razliku od drugih hrvatskih zračnih luka, British Airways trenutno ne planira povećati broj tjednih letova između Londona i Zagreba. I dalje je u najavi 5 tjednih letova; ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.


Ukupno će već sljedećeg tjedna između Londona i spomenutih hrvatskih zračnih luka British Airways nuditi čak 31 tjedni let te više od 11 tisuća dostupnih sjedala!