top of page

Vesele proslave Božića u zrakoplovu

Božićni duh i veselo raspoloženje koje svake godine obuzme veliki broj ljudi diljem svijeta ne zaobilazi ni zrakoplovne kompanije. Veliki broj zrakoplovnih prijevoznika voli iskoristiti blagdansko razdoblje kako bi se dodatno povezali sa svojim putnicima, odnosno kako bi svoju razinu usluge podigli na višu i prepoznatljiviju razinu koju će njihovi putnici dugo pamtiti. Također, kao i većina tvrtki i zrakoplovne tvrtke vole iskoristiti ovo razdoblje kako bi svojim zaposlenicima radno mjesto učinili veselijim, privlačnijim i kako bi dodatno ojačali povezanost između djelatnika i poslodavca.

photo: Getty Images

Iako je 2020. godina donijela mnogo negativnih posljedica u svim segmentima privatnog i profesionalnog života, u ovom članku ćemo se rado prisjetiti nekih od prošlih, najveselijih i najzanimljivijih načina proslave Božića u svijetu zrakoplovnih kompanija.


Božićni džemperi na letovima Alaska Airlinesa


Jedan od najzanimljivijih načina širenja božićnog duha je definitivno poziv Alaska Airlinesa 2017. godine svojim putnicima da na let dođu u „ružnim“ božićnim džemperima. Kao poticaj putnicima da se odazovu pozivu, Alaska Airlines je odlučila svim putnicima koji dođu odjeveni u „ružne“ božićne džempere podijeliti propusnice za prioritetni ukrcaj.


Air Canada i posebni božićni pokloni

2014. godine Air Canada je božićno darivanje podigla na izuzetno visoku ljestvicu. Ova zrakoplovna kompanija odlučila je podijeliti povratne karte nostalgičnim iseljenicima koji su se našli u kanadskom pubu u samom srcu Londona.


West Jetova božićna čuda za putnike


Kako bi ljestvica inovativnih proslava Božića bila visoka svoj doprinos dala je još jedna kanadska zrakoplovna kompanija. U 2013. godini West Jet je svojim putnicima omogućio ostvarenje njihovih želja za božićne poklone u izuzetno kratkom periodu. Naime, njihovi putnici su prije ukrcaja imali mogućnost porazgovarati s Djedom Božićnjakom i zaželjeti poklon, a kompanija se pobrinula da ih svi ti pokloni čekaju na traci za prtljagu pri dolasku na destinaciju.


Božićna gozba na letovima Singapore Airlinesa


Singapore Airlines pobrinula se kako bi svi putnici mogli uživati raskoš blagdanskog stola. U prijašnjim godinama ova zrakoplovna kompanija je nudila svim svojim putnicima božićnu večeru u tri slijeda. Putnici u ekonomskoj klasi imali su priliku večerati tradicionalnu božićnu pečenku dok su putnici u najprestižnijoj klasi mogli naručiti i pečenku s tri vrste mesa.


Finnair kao službena zrakoplovna kompanija Djeda Božićnjaka

VR let, photo: finnair.com

Ova zrakoplovna tvrtka već godinama ulaže u svoj imidž službene zrakoplovne kompanije Djeda Božićnjaka. Finnair u suradnji sa zračnom lukom Helsinki već godinama nudi mogućnost druženja putnika s Djedom Božićnjakom, kao i brojne druge božićne usluge poput besplatnog zamatanja poklona. Ove godine, zbog restrikcija uvedenih zbog pandemije COVID-19, kompanija je pokrenula kampanju kojom putnici mogu „letjeti“ u Rovaniemi u posjet Djedu Božićnjaku uz pomoć VR tehnologije. Sav novac od ove kampanje kompanija je odlučila donirati organizaciji UNICEF kako bi se smanjio negativan utjecaj pandemije korona virusa na živote djece diljem svijeta.

bottom of page