top of page

Uprava splitske zračne luke napravila odličan potez!

Splitska zračna luka napravila je hvalevrijedan potez prema svojim korisnicima, avioprijevoznicima, koji u ljetnom redu letenja prometuju prema ovoj zračnoj luci. Podsjećamo, Zračna luka Split je u 2021. godini bila najprometnija hrvatska zračna luka.

Zračna luka Split u travnju, svibnju i listopadu ove godine nudi tzv. Pre & Post Incentive od 1,50 eura po svakom odlazećem putniku. Zračna luka Split time želi smanjiti troškove operatora na linijama iz Splita, te potaknuti prijevoznike da i u pred odnosno postsezoni nastave prometovati prema ovoj hrvatskoj zračnoj luci.

Glavni razlog uvođenja ovog dodatnog incentive-a jest značajno poskupljenje goriva za zrakoplove o čemu smo već pisali, cijene su drastično premašile one iz 2019. godine, kada je zračni promet bio na svom vrhuncu, a sve kako bi se avioprijevoznika motiviralo da u mjesecima prije i poslije same špice ljetne sezone i dalje prometuju prema odnosno iz Splita.


Trenutno nema informacija iz drugih hrvatskih zračnih luka o istom ili sličnom potezu, no splitskoj zračnoj luci svakako treba čestitati na ovakvom proaktivnom pristupu.

bottom of page