top of page

United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Svega nekoliko dana nakon najave dodatnog leta (s 3 na 4 leta tjedno) United Airlinesa na novoj liniji između New Yorka i Dubrovnika, kompanija je odradila još jednu operativnu promjenu.

18. travnja United Airlines je objavio kako će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvesti liniju New York - Dubrovnik - New York. Linija je originalno najavljena od 08. srpnja, tri puta tjedno, s polascima iz New Yorka ponedjeljkom, srijedom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije, sve do 03. listopada ove godine.

U međuvremenu je Delta Air Lines također najavila uvođenje direktne linije prema Dubrovniku (također iz New Yorka, zračne luke John F. Kennedy), no ovaj je avioprijevoznik planirao pokrenuti liniju tjedan dana prije Uniteda te na njoj prometovati četiri puta tjedno, jedan let tjedno više u odnosu na United.

United je naknadno objavio kako će ipak povećati broj operacija prema Dubrovniku te se na taj način izjednačiti sa Delta Air Linesom, što se i dogodilo, obje kompanije od srpnja nude po četiri leta tjedno prema Dubrovniku.


Od danas, United Airlines nudi direktan let prema Dubrovniku ranije nego što je to bilo originalno planirano. Naime, inauguralni let pomaknut je na tjedan ranije, prvi zrakoplov iz New Yorka će poletjeti prema Dubrovniku u četvrtak, 01. srpnja. Pokretanje ove linije tjedan dana ranije osigurat će dodatnih 1.712 sjedala između dva grada.

bottom of page