top of page

Unatoč lockdownu: Austrian u prosincu 3 puta tjedno za Zagreb

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, potvrdio je svoj red letenja za prosinac u kojem će prema Hrvatskoj prometovati isključivo na redovnoj liniji između Beča i Zagreba.

Austrian Airlines u prosincu će tri puta tjedno prometovati na redovnoj liniji između Beča i Zagreba! Samo će u tjednu oko blagdana Božića kompanija imati četiri tjedna leta na ovoj liniji.


Austrian će, unatoč lockdownu, nastaviti prometovati prema Zagrebu, što i ne čudi s obzirom na to da se radi o liniji koju uglavnom koriste transferni putnici, koji preko Beča nastavljaju svoje putovanje prema drugim odredištima u Europi i svijetu. Austrian je najavio tri leta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom, a četvrti tjedni let najavljen je samo za 20. prosinac (ponedjeljak).


Austrian će na 16 povratnih letova u prosincu ponuditi 3.840 sjedala između Beča i Zagreba, a dodatnih 11 letova obavit će Croatia Airlines.

Croatia Airlines na ovoj liniji prometuje također tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, pa je između Beča i Zagreba direktnim letom moguće putovati svakim danom osim ponedjeljka. Croatia Airlines u prosincu nudi 1.672 sjedala na ovoj liniji, a kako su oba prijevoznika u Star Alliance grupaciji, zajednički na tržištu nude ukupno 5.512 sjedala. Prosinac ima 31 dan, a na svega četiri dana nema direktnog leta - 06., 09., 19. i 25.12.


Za očekivati je da će u siječnju doći do smanjenja broja tjednih operacija na ovoj liniji, no dva avioprijevoznika u prosincu će ponuditi značajno više sjedala i letova u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je Austrian obavio svega nekoliko letova a zatim privremeno ukinuo ovu liniju.

bottom of page