top of page

Ukraine International pojačava liniju prema Splitu

Ukrajinski zrakoplovni prijevoznik, Ukraine International Airlines, najavio je veći broj tjednih letova na liniji između Kijeva i Splita u nadolazećem ljetnom redu letenja.

Ukraine International ovog ljeta planira povećati broj tjednih letova prema Hrvatskoj. Naime, od početka lipnja do kraja rujna ove godine najavljena su tri leta tjedno, jedan više u odnosu na prošlu ljetnu sezonu. Tri tjedna leta Ukraine Internationala prometovat će srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Ukraine International, osim Splita, u Hrvatskoj leti i prema Puli. Za ovu ljetnu sezonu avioprijevoznik trenutno planira zadržati dva tjedna leta, kao što je to bilo u ljeto 2021. godine.


Na obje linije najavljeni su zrakoplovi tipa B737-800. Za usporedbu, Windrose Airlines, drugi ukrajinski avioprijevoznik, trenutno ne nudi redovne letove prema Puli i Splitu za ovo ljeto. Uz postojeći pritisak globalne pandemije na samu putničku potražnju, pitanje je koliko će ukrajinskih turista ovog ljeta putovati na odmor u Hrvatsku, prije svega zbog političke situacije u njihovoj zemlji. Upravo će o tome ovisiti i realizacija redovnih letova između Ukrajine i Hrvatske u predstojećim ljetnim mjesecima.

bottom of page