top of page

Ukinuta zabrana kretanja između županija

Nakon razornog potresa koji je jučer, 29.12., pogodio središnju Hrvatsku, Vlada RH i Nacionalni stožer civilne zaštite donijeli su odluku o ukidanju zabrane kretanja između županija.

tzg-sisak.hr

Mjera zabrane kretanja između županija prvenstveno je ukinuta kako bi svi oni pogođeni potresom mogli otputovati u druge županije u kojima imaju smještaj, ali kako bi se bez administrativnih prepreka omogućila brza pomoć iz cijele Hrvatske prema Sisku, Petrinji i okolnim mjestima koja su u ovom potresu najviše stradala.


Putovanje na domaćim letovima Croatia Airlinesa i Trade Aira sada je svakako dostupnije, propusnice više nisu uvjet za prihvaćanje na let, a kompanije će nastaviti s provođenjem epidemioloških mjera u cilju zaštite putnika od zaraze novim koronavirusom.


Na domaćim letovima Trade Aira i Croatia Airlines putnici su dužni nositi zaštitnu masku prilikom ukrcaja i iskrcaja iz zrakoplova, kao i tijekom cijelog vremena leta.


Zabrana kretanja između hrvatskih županija originalno je trebala biti na snazi do 08. siječnja 2021., no nakon razornog potresa ista je ukinuta još jučer, 29. prosinca 2020.


Za putovanje zrakoplovom unutar Republike Hrvatske više nema administrativnih ograničenja za putnike.

bottom of page