U Zračnoj luci Pula u kolovozu više od 92 tisuće putnika

Kroz Zračnu luku Pula u kolovozu ove godine prošlo je 92.342 putnika, čak 50 tisuća više nego istog mjeseca prošle godine.

Photo: Pula Airport

Pulska zračna luka bilježi rast broja putnika i u kolovozu ove godine. Kroz vrata ove zračne luke prošlo je više od 92 tisuće putnika, dok je istog mjeseca prošle godine bilo manje od 42 tisuće putnika.


VAŠE PRIČE - Trade Airom iz Pule za Split

VAŠE PRIČE - Iz Osijeka u Pulu za manje od sat vremena


U razdoblju od siječnja do kraja kolovoza ove godine kroz Pulu je prošlo 182.978 putnika, dok je u istom razdoblju 2020. godine u Puli bilo tek nešto više od 65 tisuća putnika. Podsjećamo, u cijeloj 2020. godini Pula je imala 83.502 putnika. Ovog je kolovoza Pula imala više putnika nego cijele prošle godine!


Uspoređujući brojke s 2019., broj putnika i operacija je još uvijek daleko od te rekordne godine, no svakako veseli kontinuirani rast broja putnika koji je u Puli započeo s početkom ljetne sezone.

Brojni su prijevoznici bili (ili su još uvijek) prisutni u pulskoj zračnoj luci ove ljetne sezone, najveći broj dostupnih sjedala Pula je imala prema odnosno iz Rusije i Ukrajine, no ne zaostaju ni druga tržišta poput Velike Britanije i Njemačke.


Pula trenutno nema najavljene međunarodne linije za predstojeći zimski red letenja, očekuju se tek redovni domaći PSO letovi Croatia Airlinesa i Trade Aira prema Zagrebu, Zadru, Osijeku i Splitu.


S obzirom na to da će veći broj avioprijevoznika prema Puli prometovati sve do kraja listopada, Pula će ove godine preći brojku od 200 tisuća putnika, čime će rast u odnosu na prošlu godinu biti zasigurno veći od 150%!