top of page

U Zagrebu u kolovozu manje od 200 tisuća putnika!

Updated: Sep 8, 2021

Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb u kolovozu je prošlo svega 194.993 putnika, čak 181.033 putnika manje u odnosu na kolovoz 2019. godine!

Kroz zagrebačku je zračnu luku u kolovozu ove godine prošlo ukupno 194.933 putnika, što je za 181 tisuću putnika manje u odnosu na kolovoz 2019. godine te ujedno 101 tisuća putnika više u odnosu na kolovoz prošle godine.


I dok je u Splitu u kolovozu bilo pola milijuna putnika, u Dubrovniku gotovo 300 tisuća, Zagreb je kolovoz završio na trećem mjestu po broju putnika.

Valja naglasiti kako je splitska zračna luka krajem kolovoza već dočekala svog milijuntog putnika, no Zagreb je još uvijek daleko od tog jubilarnog broja. Naime, u prvih 8 mjeseci ove godine kroz Zračnu luku Franjo Tuđman prošlo je ukupno 686.688 putnika.


100 tisuća putnika više u odnosu na kolovoz prošle godine naoko jest dobar rezultat, no s obzirom na to da je Ryanair kroz cijeli prošli mjesec prometovao na nizu novih linija iz odnosno prema Zagrebu, da su se u glavnu zračnu luku Hrvatske vratili i drugi prijevoznici, poput ruskog Aeroflota (Moskva), TAP Portugala (Lisabon), Iberie (Madrid), da značajno veći broj tjednih letova imaju i drugi avioprijevoznici, poput Turkish Airlinesa (Istanbul), KLM-a (Amsterdam), Qatar Airwaysa (Doha), Eurowingsa (Keln i Stuttgart) i Croatia Airlinesa na nizu linija, jasno je da ovaj broj putnika nikako ne može biti zadovoljavajuć.


Valja također nadodati kako je u kolovozu 2020. godine u Zagrebu bilo 740 tona tereta, a ovog kolovoza (čak 840 letova više), kroz zračnu je luku prošla tek jedna tona više u odnosu na isti mjesec prošle godine!


Preostaje za vidjeti hoće li Zračna luka Franjo Tuđman u mjesecima koji su pred nama do kraja godine polučiti bolje rezultate.


bottom of page