top of page

U Zagrebu danas gotovo 30 povratnih letova prema 15 europskih odredišta

Zagrebačka je zračna luka ovog petka imala 30 povratnih letova prema 15 europskih odredišta pri čemu je Croatia Airlines obavila najveći broj operacija.

Međunarodna zračna luka Zagreb ovog je petka imala 27 polijetanja i slijetanja, značajno više nego u prethodnim danima, što je rezultat povećanog broja operacija aviokompanija prema Zagrebu u periodu pred blagdan Uskrsa.


U Zagreb su ovog petka slijetali zrakoplovi Croatia Airlinesa, Trade Aira, Turkish Airlinesa, poljski LOT, Air France, KLM, Lufthansa, Austrian Airlines i Air Serbia. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik obavio je čak 16 letova, po dva leta imala je Lufthansa i nizozemski KLM.


Zagreb je imao čak 7 letova prema Frankfurtu (5 letova Croatia Airlinesa i 2 leta Lufthanse), 3 leta prema Amsterdamu (2 KLM i 1 Croatia Airlines). Iz Zagreba se ovog petka moglo putovati prema Splitu, Dubrovniku, Osijeku, Istanbulu, Varšavi, Parizu, Frankfurtu, Zurichu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Beču, Skopju, Rimu, Beogradu i Brusselsu.

Mreža destinacija ovog petka iz Zagreba

Austrian je u Zagreb došao s većim zrakoplovom (A319), dok je Croatia Airlines gotovo sve letove obavila sa zrakoplovom tipa DashQ400. Za subotu je najavljen značajno manji broj operacija u zagrebačkoj zračnoj luci u odnosu na ovaj petak.

Pojačan promet i u Splitu

Splitska je zračna luka ovog petka imala 9 slijetanja i uzlijetanja na komercijalnim linijama. 4 leta bila su na domaćim linijama (Zagreb i Pula - Croatia Airlines i Trade Air), 2 leta prema Munchenu (Croatia Airlines i Lufthansa) te jedan let prema Rimu (Croatia) i Amsterdamu (KLM).

Subota će u Splitu biti prometnija. Najavljeno je 10 slijetanja i polijetanja, od čega su svega 2 leta domaća - iz Zagreba.


Wizz Air će prometovati na liniji iz Dortmunda, Eurowings na linijama iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta te EasyJet iz Basela i Ženeve.

Mreža destinacija ove subote iz Splita

Ostale hrvatske zračne luke ovog vikenda nemaju najavljen međunarodni promet, izuzev Dubrovnika koji će biti povezan s Madridom (Iberia).


bottom of page