top of page

U zagrebačkoj zračnoj luci brzi test 250, PCR 650 kuna!

Nakon što smo zaprimili niz pritužbi putnika vezano uz cijenu usluge testiranja na COVID-19 u zagrebačkoj zračnoj luci, zatražili smo pojašnjenje od strane Croatia poliklinike, tvrtke koja pruža uslugu u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Photo: Zagreb Airport

Nekoliko mjeseci Poliklinika Croatia pruža uslugu brzih antigenskih i PCR testiranja u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.


U posljednjih dva mjeseca javio nam se veći broj putnika koji su se požalili na cijenu usluge u zagrebačkoj zračnoj luci. Naime, brzi test Poliklinika Croatia naplaćuje 250 kuna, dok je cijena PCR testa visokih 650 kuna. Ako putnik želi prijevod PCR testa na strani jezik, naplatit će mu se dodatnih 150 kuna.


U samoj poliklinici brzi test košta 150 kuna, a PCR 550 kuna. Dakle cijena oba testa u zračnoj luci jest uvećana za 100 kuna.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo nudi povoljnije cijene, PCR košta 390 kuna, a cijena antigenskog testa iznosi 108 kuna.


Testiranje je moguće i u Zračnoj luci Split pa smo provjerili i njihove cijene. Brzi test na Resniku košta svega 100 kuna, a PCR test 380 kuna! Velik broj putnika obavlja testove na brojnim lokacijama u gradu Zagrebu, izbjegavajući tako skupu uslugu u zračnoj luci.

Poslali smo upit u polikliniku, tražeći pojašnjenje cijene i zašto se ista razlikuje u odnosu na cijene koje upravo ta poliklinika ima u svojim prostorijama, a odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti.“Sigurnost i dobrobit putnika koji koriste usluge Međunarodne zračne luke Zagreb, a s kojom Croatia Poliklinika ima sklopljen Ugovor o pružanju usluga testiranja na Covid-19, su nam na prvom mjestu. Cijene testiranja definirane su sukladno specifikaciji Ugovora između Croatia Poliklinike i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. koji obuhvaća sve specifičnosti organizacije pružanja ove usluge u prostoru putničkog terminala.”


Odgovor poliklinike je površan i iz njega je moguće izvući samo zaključak kako vršitelj usluge, kao jedina opcija za testiranje u zračnoj luci, koristi svoju poziciju i obavlja testiranje po visokim cijenama.

bottom of page