top of page

U Zagreb sletio grčki zrakoplov s 19 tona humanitarne opreme!

Sinoć, 30. prosinca, u zagrebačku je zračnu luku sletio transportni zrakoplov grčkih oružanih snaga prevozeći donaciju za potresom pogođenu središnju Hrvatsku.

Zrakoplov grčkih oružanih snaga sletio je u 19 sati u Zračnu luku Zagreb prevozeći 19 tona opreme koju je Grčka odlučila donirati Hrvatskoj i na taj način pomoći onima koji su su u razornom potresu ostali bez svojih domova.


Radi se o 19 tona opreme koja se uglavnom sastoji od šatora i grijalica, a koju će nadležne institucije proslijediti dalje u Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta.

Zrakoplov je bio parkiran na staroj stajanci zračne luke te se oprema iz zrakoplova automatski ukrcavala u šlepere koji su zatim odlazili iz zračne luke, a zrakoplov je prazan poletio natrag prema Ateni u 21 sat i 45 minuta.

Podsjećamo, ubrzo nakon što se razorni potres dogodio, Vlada je aktivirala Mehanizam civilne zaštite, koji olakšava da države članice EU šalju pomoć jedna drugoj u slučaju ovakvih katastrofa, veliki broj zemalja se odazvao na poziv za pomoć, grčki je zrakoplov prvi takvog tipa koji je u Zagreb sletio s humanitarnom pomoći, ostale zemlje dostavu pomoći obavljaju cestovnim putem.


bottom of page