top of page

U Zadru u svibnju gotovo 100 tisuća putnika

Zračna luka Zadar nastavlja s pozitivnim nizom i rastom broja putnika iz mjeseca u mjesec. Kroz ovu je hrvatsku zračnu luku prošlog mjeseca prošlo gotovo 100 tisuća putnika!

Photo: Zadar Airport

Zračna luka Zadar u svibnju ove godine prihvatila je i otpremila 90.059 putnika, što je gotovo identična brojka putnika u usporedbi sa svibnjem prije izbijanja globalne pandemije, dakle rekordnom 2019. godinom kada ih je bilo 90.416.

U prvih pet mjeseci ove godine kroz ovu je zračnu luku prošlo ukupno 156.520 putnika, pri čemu je, podsjećamo, samo u svibnju u Zadru bilo njih preko 90 tisuća, a broj putnika će rapidno rasti i u samoj špici ljetne sezone.


Najveći razlog ovakvog rezultata odnosi se na činjenicu da su u ovoj zračnoj luci bazirana čak tri zrakoplova Ryanaira koji prometuje na više od 40 međunarodnih linija, a red letenja za lipanj možete provjeriti OVDJE.


S obzirom na to koliko redovnih linija Zadar ima najavljeno za ovu ljetnu sezonu te kako se kreću brojke putnika na mjesečnoj razini, možemo samo čestitati upravi zračne luke i veseliti se pozitivnim vijestima u sljedećim mjesecima.

bottom of page