U srpnju u Osijeku više od 2 tisuće putnika

Kroz Zračnu luku Osijek u srpnju ove godine prošlo je tek nešto više od 2 tisuće putnika.

Photo: osijeknews.hr

U odnosu na srpanj 2019. godine, kroz osječku je zračnu luku u srpnju ove godine prošlo gotovo 700 putnika više, što je, s obzirom na isti broj linija i isti kapacitet vrlo pozitivna promjena.


Valja napomenuti kako je u srpnju ove godine u Osijeku bilo i nekoliko vanrednih charter letova; Trade Air je odveo igrače NK Osijeka na utakmicu u Poljsku, poljski Enter Air je u Osijek doveo igrače Pogona iz Szczecina na uzvratni susret, a Eurowings je odradio charter let iz Osijeka za Prištinu nakon stravične prometne nesreće kod Slavonskog Broda.


S obzirom na to da Zračna luka Osijek ima samo domaće linije Trade Aira i Croatia Airlinesa u sklopu PSO programa, valja istaknuti kako su letovi oba avioprijevoznika iz odnosno prema Osijeku odlično popunjeni te je gotovo nemoguće pronaći slobodno sjedalo čak i dva tjedna unaprijed.

Rasprodan let Trade Aira iz Osijeka za Pulu, 09.08.2021.

Porast broja putnika Osijek je ostvario sa značajno manjim brojem operacija zrakoplova (199 u odnosu na srpanj 2019. kada je bilo 323 operacije).

U razdoblju od 01. siječnja do 31. srpnja ove godine kroz Zračnu luku Osijek prošlo je 5.196 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo svega njih 1.383, dakle 3.813 putnika više u odnosu na isto razdoblje lani.


Poprilično je besmisleno uspoređivati promet u Osijeku u odnosu na promet u drugim hrvatskim zračnim lukama iz jednostavnog razloga što Osijek trenutno nema redovne međunarodne linije, dok je na domaćim linijama kapacitet vrlo mali.


Veselimo se što ćemo idućeg tjedna po prvi puta letjeti prema i iz Zračne luke Osijek!