top of page

U Splitu za Uskrs više od 260 slijetanja i polijetanja zrakoplova

Splitska zračna luka priprema se za intenzivnih 5 dana, u razdoblju od četvrtka, 14., do ponedjeljka, 18. travnja. Uskrsni blagdani također predstavljaju svojevrsni početak turističke sezone, iako je ljetni red letenja stupio na snagu s krajem ožujka.

U Zračnu luku Split od četvrtka do ponedjeljka, od 14. do 18. travnja, sletjet će i poletjeti više od 260 zrakoplova na redovnim domaćim i međunarodnim linijama, a najavljen je i niz charter linija koje će u Split uglavnom dovesti grupe turista na odmor u vrijeme Uskrsa.


Radi se o ukupno 14 različitih avioprijevoznika, pri čemu britanski EasyJet ima u najavi najveći broj međunarodnih linija, i to prema Amsterdamu, Bristolu, Baselu, Berlinu, Glasgowu, Londonu, Manchesteru, Napulju, Parizu i Ženevi.


Sljedeća je Croatia Airlines koja će iz Splita prometovati za Zagreb, Osijek, Munchen, Frankfurt, Rim, Pariz, Lyon i London.


Po 5 linija u najavi imaju dva niskotarifna avioprijevoznika, Volotea i Eurowings. Eurowings će prometovati za Stuttgart, Dusseldorf, Köln, Hamburg i Dortmund, a Volotea najavljuje redovne operacije za Marseille, Toulouse, Nantes, Lyon te Bordeaux.


Njemačka Lufthansa redovno će povezivati Frankfurt i Munchen sa Splitom, Vueling pak s Rimom i Barcelonom, a Condor s Frankfurtom i Düsseldorfom.

Najavljene su i druge linije, poput Norwegiana za Helsinki, Ryanaira za Dublin, Transavia za Pariz (Orly), Austrian Airlines za Beč, KLM za Amsterdam te Edelweiss za Zurich. U najavi su i domaće linije Trade Aira prema Rijeci, Dubrovniku i Puli.


Pred Splitom je prvih pet intenzivnijih dana ove sezone, očekuje se dolazak tisuća stranih turista koji će upravo u spomenutom razdoblju boraviti na području grada Splita i okolice. Naravno, pravi izazovi za Split kreću tek vikendom u samoj špici ljetne sezone.

bottom of page