top of page

U Splitu u studenome 27 tisuća putnika

Kroz Zračnu luku Split u studenome ove godine prošlo je nešto više od 27 tisuća putnika. Očekivan rezultat s obzirom na broj redovnih međunarodnih linija.

Photo: ibf.hr

Nakon pet vrlo prometnih mjeseci u kojem je splitska zračna luka imala dobre rezultate po pitanju broja putnika i operacija zrakoplova, studeni je, potpuno očekivano, bio miran mjesec u ovoj zračnoj luci. Naime, u prvom mjesecu zimskog reda letenja kroz Zračnu luku Split prošlo je ukupno 27.128 putnika, gotovo 19 tisuća putnika više s obzirom na to da je u studenome prošle godine zabilježeno svega 8.131 putnika.

Podsjećamo, u ovom trenutku prema Splitu redovne linije ima tek njemački Eurowings te dva hrvatska avioprijevoznika - Croatia Airlines i Trade Air. U drugoj polovici prosinca liniju između Amsterdama i Splita nakratko će obnoviti nizozemski KLM.


Split je u prvih 11 mjeseci ove godine zabilježio 1.553.016 putnika, što je čak 878 tisuća putnika više nego u 2020. godini. Do kraja prosinca brojka se u Splitu neće radikalno mijenjati pa će ZL Split ovu godinu završiti kao najprometnija hrvatska zračna luka s nešto manje od 1.6 milijuna putnika. Posljednji puta Split je tu brojku na godišnjoj razini imao davne 2013. godine!

bottom of page